No products in the cart.
Κεφτεδάκια κοκκινιστά
εύκολο
4
Τρίτη ή Πέμπτη είναι οι μέρες που θα έχουμε στο σπίτι μας σίγουρα κάτι με κιμά. Δε ξέρω τι έχουν αυτές οι συγκεκριμένες μέρες απλά βγαίνει αυθόρμητα. Τα μαγειρέματά μας πολλές φορές προκύπτουν από τις παιδικές μας αναμνήσεις και εμπειρίες. Με αποτέλεσμα όταν δημιουργούμε την δική μας οικογένεια να μεταφέρονται αυτούσιες. Μάλλον κάτι τέτοιο μας συμβαίνει γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά. Ποιο παιδί δεν έχει δει τη μητέρα του να τηγανίζει κεφτεδάκια; Αχ αυτή η μυρωδιά από το τηγάνι! Νομίζω πως κατευθείαν μεταφέρομαι στο σπίτι των παππούδων όπου το τηγάνισμα γινόταν στο γκάζι, τοποθετημένο έξω στην αυλή για να μη μυρίζει το σπίτι. Αξέχαστες στιγμές που είναι βαθιά χαραγμένες στην «γευστική» μνήμη όλων μας. Ο κιμάς είναι ένα υλικό που μεταμορφώνεται από ένα πιάτο παραδοσιακό σε ένα πιο περίτεχνο και εκλεπτυσμένο. Οι δοκιμές και τα πειράματα μαζί του συνήθως είναι πετυχημένες απλά κάτι λείπει. Όταν μιλάμε για κεφτεδάκια κοκκινιστά νομίζω πως όλοι μας ψάχνουμε την αυθεντικότητα του συγκεκριμένου πιάτου. Η ακόλουθη συνταγή είναι πολύ εύγεστη και εύπεπτη. Το τονίζω αυτό γιατί αρκετές φορές τα κεφτεδάκια μας πέφτουν λίγο βαριά στο στομάχι μας. Δοκιμάστε να τα φτιάξετε με τον συγκεκριμένο τρόπο και σίγουρα θα δείτε κάτι ξεχωριστό και φυσικά νόστιμο!
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος | |
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη | |
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες | |
1 αυγό | |
0.5 φλιτζ. ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο στο μούλτι (χωρίς μούλιασμα) | |
0.5 φλιτζ. βρώμη | |
0.5 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο | |
1 κ.γ. ρίγανη | |
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για μπάρμπεκιου | |
1 φλιτζ. καφέ σόδα αναψυκτικό | |
2 κ.σ. ελαιόλαδο | |
Αλάτι, πιπέρι |
Υλικά για σάλτσα κόκκινη:
1 συσκευασία ντοματάκια ολόκληρα στο ζουμί τους που τα πολτοποιούμε στο μούλτι | |
2 σκελίδες σκόρδο | |
2 κ.σ. ελαιόλαδο | |
1 κ.σ. βούτυρο | |
1 δαφνόφυλλο | |
4 κόκκους μπαχάρι | |
6 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού | |
0.5 φλιτζ. νερό | |
0.5 κ.γ. ζάχαρη | |
Αλάτι, πιπέρι |
Αφήστε μια απάντηση