Χοιρινό καρέ στο φούρνο

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
Ένα ενιαίο χοιρινό καρέ 2 κιλών
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πάπρικα
1 καρβελάκι ψωμί μπαγιάτικο
2 σκελίδες σκόρδοτριμμένο
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ½ κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι

Οδηγίες

1.
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να καθαρίσει τις άκρες του από το καρέ μέχρι να φανούν λίγο τα κόκαλα. Παίρνουμε μία λαμαρίνα φούρνου και τοποθετούμε μία λαδόκολλα. βάζουμε το καρέ, το αλατοπιπερώνουμε και το τρίβουμε με την πάπρικα.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε την λαμαρίνα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στον αέρα στους 220 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 20’ μέχρι να χρυσαφίσει ελαφρώς. Παράλληλα τρίβουμε το ψωμί στο μπλέντερ.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο ψωμί, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο. Με τα χέρια μας το ζυμώνουμε ελαφρώς. Βγάζουμε για λίγο το καρέ και το αλείφουμε με την μουστάρδα και το μέλι.
Ολοκληρωμένο
4.
Με τα χέρια μας παίρνουμε από το μείγμα με το ψωμί και το κολλάμε πάνω στο καρέ. Ψήνουμε το καρέ 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς κελσίου. Τοποθετούμε το καρέ σε μία πιατέλα και σερβίρουμε είτε με πουρέ είτε με πατάτες φούρνου.
Ολοκληρωμένο