No products in the cart.
Χοιρινό πρασοσέλινο με αυγολέμονο
εύκολο
5
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 ½ κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε μερίδες | |
100 γρ. ελαιόλαδο | |
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο | |
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες | |
400 γρ. σελινόριζα ψιλοκομμένη | |
500 γρ. πράσο κομμένο σε μέτριες φέτε | |
200 γρ. σέλινο χοντροκομμένο μίσχοι και φύλλα μαζί | |
3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες | |
50 γρ. κρασί λευκό | |
1 γρ. ζωμό λαχανικών | |
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι | |
0.5 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο |
Υλικά για αυγολέμονο
2 αυγά | |
2 λεμόνια | |
Ξύσμα από ένα λεμόνι | |
Αλάτι, πιπέρι |
Οδηγίες
1.
Σκουπίζουμε καλά το χοιρινό για να μην έχει υγρασία και αλατοπιπερώνουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Παίρνουμε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια χοιρινού λίγα λίγα κάθε φορά μέχρι να ροδίσουν.
Ολοκληρωμένο
3.
Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε μία πιατέλα.
Ολοκληρωμένο
4.
Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και σοτάρουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, την σελινόριζα και το πράσο 6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ολοκληρωμένο
5.
Ρίχνουμε το σέλινο με τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
6.
Προσθέτουμε το σοταρισμένο χοιρινό μαζί με το ζουμάκι που θα έχει βγάλει, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Ολοκληρωμένο
7.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ζωμό.
Ολοκληρωμένο
8.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το χοιρινό πρασοσέλινο να πάρει μία βράση.
Ολοκληρωμένο
9.
Ολοκληρωμένο
10.
Έπειτα χαμηλώνουμε την ένταση, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 1 ½ ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά το χοιρινό.
Ολοκληρωμένο
11.
Στο τέλος, προσθέτουμε τον άνηθο, κλείνουμε την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε το αυγολέμονο.
Ολοκληρωμένο
12.
Αυγολέμονο
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
Ολοκληρωμένο
13.
Ρίχνουμε το ξύσμα του λεμονιού και σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν.
Ολοκληρωμένο
14.
Προσθέτουμε σταδιακά με μια κουτάλα ζουμί από το φαγητό συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο και να μην μας κόψει το αυγό.
Ολοκληρωμένο
15.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο χοιρινό πρασοσέλινο και ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού.
Ολοκληρωμένο
Αφήστε μια απάντηση