Χουρμαδομερέντα: vegan άλειμμα πραλίνας με χουρμάδες χωρίς ζάχαρη

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
200 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
3 κ.σ. νερό από τους χουρμάδες
200 γρ. φουντουκοβούτυρο
2 ½ κ.σ. κακάο
1 βανιλέτα ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Μία πρέζα αλάτι
2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
1 κ.γ. μέλι (προαιρετικά)

Οδηγίες

1.
Παίρνουμε ένα μπολ και το γεμίζουμε με νερό.
Ολοκληρωμένο
2.
Εκεί βάζουμε τους χουρμάδες και τους αφήνουμε για ένα βράδυ ολόκληρο μέχρι να μαλακώσουν.
Ολοκληρωμένο
3.
Την επόμενη ημέρα, βγάζουμε τους χουρμάδες από το νερό, τους κόβουμε σε κομματάκια και τους ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με 3 κ.σ. από το νερό τους.
Ολοκληρωμένο
4.
Χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν.
Ολοκληρωμένο
5.
Σταματάμε το χτύπημα, καθαρίζουμε τα τοιχώματα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το μέλι.
Ολοκληρωμένο
6.
Χτυπάμε καλά μέχρι να πάρουμε μία ενιαία κρέμα.
Ολοκληρωμένο
7.
Αν βγει λίγο πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό από τους χουρμάδες.
Ολοκληρωμένο
8.
Δεν ξεχνάμε πως στο ψυγείο θα πήξει ελαφρώς.
Ολοκληρωμένο
9.
Δοκιμάζουμε την γλυκύτητα και αν θέλουμε τότε προσθέτουμε το μέλι
Ολοκληρωμένο
10.
Όταν είναι έτοιμη η πραλίνα με χουρμάδες, τη βάζουμε σε βάζα και αποθηκεύουμε στο ψυγείο!
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *