Νηστίσιμα cookies με σταγόνες σοκολάτας

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
100 γρ. χυμό πορτοκάλι
100 γρ. γάλα αμυγδάλου
180 γρ. σπορέλαιο
180 γρ. άχνη ζάχαρη
4 βανιλέτες
Μία πρέζα αλάτι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
50 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και πολύ καλά αλεσμένο
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μπέικιν σόδα
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι, το σπορέλαιο, την άχνη ζάχαρη, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ολοκληρωμένο
3.
Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία ενιαία ζύμη.
Ολοκληρωμένο
4.
Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου αφού πρώτα στρώσουμε μία λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
5.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ολοκληρωμένο
6.
Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα απλώνουμε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν.
Ολοκληρωμένο
7.
Αν θέλουμε τα διακοσμούμε με λιωμένη κουβερτούρα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μέσα στη ζύμη μπορούμε να βάλουμε σταφίδες ή κράνμπερις. Επίσης, αν δεν έχουμε αμύγδαλα συμπληρώνουμε με αλεύρι γ.ο.χ. Επίσης αντί για γάλα αμυγδάλου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε γάλα καρύδας είτε χυμό πορτοκάλι είτε νερό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *