Ινδικά πιτάκια samosas

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
Για τη ζύμη:
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
120 γρ. νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση:
250 γρ. πατάτες, βρασμένες και πατημένες με το πιρούνι
100 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
1 κ.γ. τσίλι, σε σκόνη
0.5 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
Αλάτι
Πιπέρι
0.5 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
Ελαιόλαδο
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Γιαούρτι, στραγγιστό για το σερβίρισμα

Οδηγίες

1.
Για τη ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μίας χρήσης, μέχρι η ζύμη να μοιάζει με ψίχουλα.
Ολοκληρωμένο
2.
Κατόπιν, προσθέτουμε το νερό σε δόσεις και συνεχίζουμε το ζύμωμα, μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη.
Ολοκληρωμένο
3.
Μόλις είναι έτοιμη, την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Για τη γέμιση:
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Ολοκληρωμένο
5.
Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κύμινο, το τζίντζερ, το τσίλι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι τα μπαχαρικά να βγάλουν όλα τα αρώματα τους
Ολοκληρωμένο
6.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
7.
Όταν η γέμιση είναι έτοιμη, τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, βάζουμε την πατάτα την βρασμένη αφού πρώτα την έχουμε πατήσει με το πιρούνι και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς. .
Ολοκληρωμένο
8.
Σύνθεση:
Αφού περάσουν τα 40 λεπτά, χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπαλάκια. Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με λίγο αλεύρι, τοποθετούμε ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη ή με την παλάμη μας σε στρογγυλό σχήμα.
Ολοκληρωμένο
9.
Τοποθετούμε τα ζυμαράκια στον πάγκο εργασίας, τα αλείφουμε με λίγο νερό στις άκρες τους και βάζουμε περίπου 2 κ.σ. από τη γέμιση στη μέση, διπλώνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρο και κλείνουμε τις άκρες πιέζοντας τες. Αν χρειαστεί, βρέχουμε λίγο τις άκρες, για να κλείσουν ευκολότερα.
Ολοκληρωμένο
10.
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Κατόπιν, τηγανίζουμε τα πιτάκια, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Ολοκληρωμένο
11.
Όταν είναι έτοιμα, σερβίρουμε τα samosa με γιαούρτι.
Ολοκληρωμένο