Λικέρ μπανάνας

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. βότκα
6 μπανάνες ώριμες
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
φλούδα από 1 λεμόνι
λίγο κρόκο κοζάνης (σαφράν) ή κουρκουμά για το κίτρινο χρώμα

Οδηγίες

1.
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Ολοκληρωμένο
2.
Τις βάζουμε σε κρύο αποστειρωμένο βάζο και προσθέτουμε τη ρακή. Κλείνουμε το βάζο και το φυλάσσουμε για 15 μέρες σε ένα ντουλάπι.
Ολοκληρωμένο
3.
Αφήνουμε να «μαυρίσουν» οι μπανάνες.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν είναι έτοιμες, φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και τον κρόκο κοζάνης για 2-3 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός, ίσα να λιώσει η ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
5.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ολοκληρωμένο
6.
Στραγγίζουμε την βότκα με τις μπανάνες από το βάζο με τη βοήθεια λεπτού υφάσματος (τουλουπανιού) ή αν δεν έχουμε, με φίλτρο καφέ.
Ολοκληρωμένο
7.
Ανακατεύουμε με το σιρόπι και ξαναβάζουμε στο βάζο. Περιμένουμε άλλες 15 μέρες να ωριμάσει και το σερβίρουμε σε μπουκάλια αποστειρωμένα αλλά κρύα.
Ολοκληρωμένο
8.
Μετά από τις 15 ημέρες σερβίρουμε σε ποτήρι με παγάκια!
Ολοκληρωμένο
9.
Κλείνουμε σε μπουκάλι και διατηρούμε στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αντί για βότκα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρούμι, ρακή ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο.
Μπορούμε να προσθέσουμε μυρωδικά όπως κανέλα,, μοσχοκάρυδο ή κάρδαμό.