Πολέντα με γαρίδες, τσορίθο και ελιές

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
Για την πολέντα:
200 γρ. πολέντα
400 γρ. γάλα
400 γρ. ζωμό κοτόπουλου
2 κ.σ. βούτυρο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι, Πιπέρι
Για τις γαρίδες
400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
100 γρ. τσορίθο κομμένο σε κυβάκια
150 γρ. ντοματίνια
80 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
0.5 κ.γ. πιπέρι καγιέν
Αλάτι Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Οδηγίες

1.
Για την πολέντα:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για την πολέντα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να σφίξει, και αφήνουμε στην άκρη.
Ολοκληρωμένο
2.
Για τις γαρίδες:
Βάζουμε σε ένα μπολ τις γαρίδες, τις λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε, και αφήνουμε στην άκρη.
Ολοκληρωμένο
3.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το τσορίθο, μέχρι να πάρει χρώμα. Βάζουμε μέσα και τις γαρίδες, και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Βάζουμε τα ντοματίνια και αφήνουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια.
Ολοκληρωμένο
5.
Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά, μαγειρεύουμε λίγο ακόμα, και σερβίρουμε με την πολέντα και προεραιτικά με λίγο μαϊντανό
Ολοκληρωμένο