Burger με φιλέτο γλώσσας και pesto φυστικιού Papastathis farm

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
2 φιλέτα γλώσσας
4 φέτες ψωμί τύπου μπριος
300 γρ. πάνκο ή φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά (προαιρετικά)
150 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες ψημμένα απλά λίγο στο τηγάνι
Αλάτι, Πιπέρι
Σερβίρισμα:
ντομάτα
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Οδηγίες

1.
Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα μόλις ετοιμαστούν και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας τα φιλέτα γλώσσας και τα κόβουμε στη μέση. Στη συνέχεια, βάζουμε σε 3 διαφορετικά πιάτα, το πάνκο, το αλεύρι και τα αυγά, τα οποία τα χτυπάμε με ένα πιρούνι ώστε να διαλυθούν.
Ολοκληρωμένο
3.
Πανάρουμε τα κομμάτια γλώσσας περνώντας τα πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το πιάτο με το αυγό και τέλος από το πιάτο με το πάνκο. Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Ολοκληρωμένο
4.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις είναι έτοιμο, τηγανίζουμε τα φιλέτα γλώσσας μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Ολοκληρωμένο
5.
Σύνθεση:
Παίρνουμε τα ψωμιά, τα κόβουμε στη μέση, αλείφουμε με το pesto, τοποθετούμε έπειτα το ψάρι, στη συνέχεια το κρεμμύδι, την ντομάτα και καπακώνουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.
Ολοκληρωμένο