No products in the cart.
Καροτόσουπα βελουτέ με ξινόμηλο
εύκολο
6
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
3 κ.σ ελαιόλαδο | |
1 κ.σ. βούτυρο | |
1 κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο | |
2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο και κομμένο | |
700 γρ. καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες | |
1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη και κομμένη | |
0.5 μικρή σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη | |
1 πράσο μικρό καθαρισμένο και ψιλοκομμένο | |
1 πράσινο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε καρέ | |
1 σφηνάκι κονιάκ | |
1 300 γρ. ζωμό λαχανικών | |
0.33 κ.γ. κάρυ | |
Μία πρέζα μοσχοκάρυδο | |
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο |
Οδηγίες
1.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
2.
Το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση και ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Ολοκληρωμένο
3.
Σοτάρουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά.
Ολοκληρωμένο
4.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά, σβήνουμε με το κονιάκ, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, το κάρυ, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
5.
Χαμηλώνουμε την ένταση, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Ολοκληρωμένο
6.
Δοκιμάζουμε τα λαχανικά με ένα πιρούνι για να δούμε αν έχουν μαλακώσει.
Ολοκληρωμένο
7.
Στη συνέχεια, αποσύρουμε από την φωτιά και με το μπίμερ πολτοποιούμε την σούπα.
Ολοκληρωμένο
8.
Αν δεν έχουν μπίμερ τότε την αλέθουμε στο μούλτι.
Ολοκληρωμένο
9.
Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα, ζεσταίνουμε για 2 λεπτά και σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο
10.
Μπορούμε να την σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι ή λίγη κρέμα γάλακτος, με κρουτόν ή κάποιον ξηρό καρπό.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Η υφή της σούπας πρέπει να είναι λίγο ρευστή όχι σαν πουρές και όχι πολύ ρευστή σαν τις κανονικές σούπες. Αν δούμε ότι είναι λίγο πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό.
Νομίζω πως είναι η καλύτερη σούπα που έχω δοκιμάσει!!! Πολύ εύκολη να ετοιμαστεί, θρεπτικά κι εκπληκτικά συστατικά και γεύση αξεπέραστη και μοναδική!!! 🩷🩷🩷