No products in the cart.
Ψητές γεμιστές πατάτες με cheddar, μοτσαρέλα και καπνιστή μπριζόλα
εύκολο
8
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
6 πατάτες κανονικού μεγέθους | |
100 γρ. Cheddar τριμμένο | |
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη | |
1 κ.σ. κρέμα τυρί | |
8 φέτες καπνιστή μπριζόλα κομμένη σε κυβάκια | |
Αλάτι | |
Πιπέρι | |
Μοσχοκάρυδο | |
1 ½ φλιτζ. γάλα | |
2 αυγά | |
3 κ.σ. ελαιόλαδο | |
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο | |
3 κ.σ. επιπλέον μοτσαρέλα για πασπάλισμα |
Οδηγίες
1.
Πλένουμε καλά τις πατάτες με ένα σφουγγαράκι, τις σκουπίζουμε και τις τυλίγουμε μία μία σε αλουμινόχαρτο.
Ολοκληρωμένο
2.
Τις τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Ολοκληρωμένο
3.
Όταν είναι έτοιμες, τις αφαιρούμε από τον φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και προσεκτικά τις κόβουμε στο πάνω μέρος τους.
Ολοκληρωμένο
4.
Με ένα κουτάλι τις αδειάζουμε και ρίχνουμε την ψίχα τους σε ένα μπολ.
Ολοκληρωμένο
5.
Εκεί προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το επιπλέον τυρί.
Ολοκληρωμένο
6.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και γεμίζουμε τις άδειες πατάτες.
Ολοκληρωμένο
7.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα, τοποθετούμε ξανά στον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 15 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνειά τους.
Ολοκληρωμένο
8.
Όταν είναι έτοιμες σερβίρουμε!
Ολοκληρωμένο
Αφήστε μια απάντηση