No products in the cart.
Λαζάνια al forno με σπανάκι και ρικότα
εύκολο
6
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 πακέτο λαζάνια noodles ή πλατιά λαζάνια |
Υλικά για σάλτσα ντομάτας
3 κ.σ. ελαιόλαδο | |
1 σκελίδα σκόρδο | |
1 σκελίδα σκόρδο | |
100 γρ. νερό | |
Αλάτι, πιπέρι | |
0.5 κ.γ. ζάχαρη | |
Φρέσκα φύλλα βασιλικού ή θυμάρι | |
1 δαφνόφυλλο |
Οδηγίες
1.
Σάλτσα:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Ολοκληρωμένο
2.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά προσέχοντας να μην καεί.
Ολοκληρωμένο
3.
Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, νερό, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, τον βασιλικό και το δαφνόφυλλο.
Ολοκληρωμένο
4.
Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Ολοκληρωμένο
5.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
6.
Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν δέσει η σάλτσα.
Ολοκληρωμένο
7.
Λαζάνια:
Βράζουμε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκεασίας μειώνοντας κατά 2 λεπτά το βράσιμο.
Ολοκληρωμένο
8.
Όταν τα βράσουμε, τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι, τα ξεπλένουμε με νερό και τα αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξουν καλά μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
9.
Για την γέμιση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.
Ολοκληρωμένο
10.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
11.
Μετά βάζουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Ολοκληρωμένο
12.
Τραβάμε στην άκρη το τηγάνι και περιμένουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Ολοκληρωμένο
13.
Βάζουμε την ρικότα, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και 3 κ.σ. από την σάλτσα ντομάτας.
Ολοκληρωμένο
14.
Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
Ολοκληρωμένο
15.
Συναρμολόγιση:
Παίρνουμε ένα πυρέξ και εκεί απλώνουμε το 1/3 από την σάλτσα ντομάτας.
Ολοκληρωμένο
16.
Έπειτα παίρνουμε κάθε λωρίδα από τα λαζάνια noodles, απλώνουμε κατά μήκος τη γέμιση με το σπανάκι, ρολάρουμε και τοποθετούμε στο πυρέξ.
Ολοκληρωμένο
17.
Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε με όλα τα λαζάνια τοποθετώντας τα το ένα δίπλα στο άλλο.
Ολοκληρωμένο
18.
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 40 λεπτά περίπου.
Ολοκληρωμένο
19.
Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε από τον φούρνο, περιμένουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
: Αν δεν βρούμε στα σούπερ μάρκετ λαζάνια noodles τότε χρησιμοποιούμε τα πλακέ λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο, στρώνουμε με τα λαζάνια, από πάνω γέμιση, λαζάνια, γέμιση και μετά σάλτσα. Η ίδια συνταγή γίνεται και με κανελόνια.
Αφήστε μια απάντηση