Κέικ σοκολάτας με χαρουπάλευρο

Υλικά
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
  • 70 γρ. χαρουπάλευρο
  • 60 γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 270 γρ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. υγρή βανίλια ή 3 βανιλέτες
  • 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 ½ κ.σ. ξύδι λευκό
  • 80 γρ. καλής ποιότητας σπορέλαιο
  • 300 γρ. βραστό νερό
  • 100 γρ. γάλα αμυγδάλου
Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και εκεί ρίχνουμε όλα μας τα υλικά με την σειρά που σας τα αναγράφω. Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύομε πολύ καλά το μείγμα του κέικ μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα στρόγγυλο τσέρκι 22 εκ. το λαδώνουμε ελαφρώς και ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε για 35 λεπτά ακριβώς στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα. Μετά τα 35 λεπτά μπήγουμε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και αν είναι καθαρή τότε βγάζουμε από το φούρνο. Αν έχει υπολείμματα αφήνουμε άλλα 5 λεπτά ακόμα. Όταν το αφαιρέσουμε από το φούρνο μας αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά μέσα στο τσέρκι. Έπειτα το βγάζουμε με τη λαδόκολλα και το ακουμπάμε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσει τελείως.

 

Συμβουλή:

Το συγκεκριμένο κέικ μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως βάση για τούρτα. Χωρίζουμε το μείγμα μας σε δύο τσέρκι και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά κάνοντας πάντα τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα. Έπειτα βάζουμε οποιαδήποτε γέμιση μας αρέσει.

 

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...