Κοχύλια με πολύχρωμες πιπεριές και λεμόνι

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. ζυμαρικά κοχύλι
500 γρ. πολύχρωμες πιπεριές
5 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. ντοματίνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
8 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρμεζάνα τριμμένη

Οδηγίες

1.
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στην υψηλότερη θερμοκρασία γύρω στους 250 βαθμούς κελσίου.
Ολοκληρωμένο
2.
Βάζουμε τις πιπεριές πάνω στη σχάρα αφού στρώσουμε πρώτα αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνουμε γυρίζοντάς τες συχνά, μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσει η φλούδα τους.
Ολοκληρωμένο
3.
Όταν ψηθούν, τις ξεφουρνίζουμε και αμέσως τις κλείνουμε μέσα σε σακούλες τροφίμων ή σε δοχείο με καπάκι να μαλακώσουν για 5 λεπτά για να μπορέσουμε να τις ξεφλουδίσουμε εύκολα.
Ολοκληρωμένο
4.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια με τα σπόρια, κόβουμε τη σάρκα τους σε μεγάλα κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Ολοκληρωμένο
5.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα κοχύλια σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 3 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
Ολοκληρωμένο
6.
Παράλληλα, παίρνουμε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, τα σκόρδα και τα ντοματίνια, ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
7.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και χαμηλώνουμε τη φωτιά.μαγειρεύοντας τη σάλτσα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας την.
Ολοκληρωμένο
8.
Με μια τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τα ζυμαρικά μέσα από την κατσαρόλα, μαζί με όσο νερό έχουν μαζί τους, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Ολοκληρωμένο
9.
Με αυτόν τον τρόπο θα δέσει καλύτερα η σάλτσα μας. Τα μαγειρεύουμε μαζί 2 λεπτά, ανακατεύοντας τα. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά ώστε να μη στεγνώσει η σάλτσα.
Ολοκληρωμένο
10.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον βασιλικό χοντροκομμένο και λίγη παρμεζάνα.
Ολοκληρωμένο
11.
Τα ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Ολοκληρωμένο