No products in the cart.
Σαγανάκι φούρνου με μαρμελάδα λεμόνι
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
4 κομμάτια μαστέλο | |
80 γρ. ζάχαρη καστανή | |
100 γρ. κουκουνάρι τριμμένο | |
5 κ.σ. μαρμελάδα λεμόνι | |
1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ | |
χυμό από 1/2 λεμόνι | |
1 μικρό τσίλι ψιλοκομμένο |
Οδηγίες
1.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 230-240 βαθμούς κελσίσου και στερεώνουμε τη σχάρα στο ψηλότερο ράφι.
Ολοκληρωμένο
2.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι, τοποθετούμε τις φέτες τυριού και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και του κουκουνάρι.
Ολοκληρωμένο
3.
Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
4.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε τη μαρμελάδα, τον χυμό λεμονιού, το τζίντζερ και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
5.
Βγάζουμε τις φέτες τυριού από τον φούρνο, τις βάζουμε σε μια πιατέλα και τις αλείφουμε με την μαρμελάδα.
Ολοκληρωμένο
6.
Πασπαλίζουμε με το το ψιλοκομμένο τσίλι.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε εκτός από μαστέλο να χρησιμοποιήσουμε λαδοτύρι μυτιλήνης ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό και μαστιχωτό τυρί.
Για να βγει σωστά το σαγανάκι η κάθε φέτα πρέπει να έχει χοντρό πάχος.
Για σπιτική μαρμελάδα λεμονιού μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.syntageseleni.gr/syntages/marmelada-lemoni-me-tzintzer/