No products in the cart.
Κόκκινο ριζότο με παντζάρι και κοτόπουλο
εύκολο
4
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
2 κ.σ. ελαιόλαδο | |
10 παντζάρια καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη | |
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες | |
4 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου | |
Φρέσκο θυμάρι | |
Αλάτι, πιπέρι |
Υλικά για το κοτόπουλο & το ριζότο
2 στήθη κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε λωρίδε | |
1 κ.σ. ελαιόλαδο | |
Αλάτι, πιπέρι | |
500 γρ ρύζι για ριζότο (αρμπόριο ή καρναρόλι ή καρολίνα) | |
2 κ.σ. ελαιόλαδο | |
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο | |
¾ φλιτζ. ροζέ κρασί | |
2 κ.σ. τυρί μασκαρπόνε | |
2 κ.σ. βούτυρο | |
¾ φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα | |
Ξύσμα από ένα λεμόνι | |
Αλάτι, πιπέρι |
Οδηγίες
1.
Για τον ζωμό παντζαριού παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Εκεί τσιγαρίζουμε το τριμμένο παντζάρι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά και μετά σβήνουμε με τον ζωμό κότας.
Ολοκληρωμένο
2.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε περίπου για 15 με 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Ολοκληρωμένο
3.
Κρατάμε τον ζωμό ζεστό για να τον χρησιμοποιήσουμε στο ριζότο μας.
Ολοκληρωμένο
4.
Για το κοτόπουλο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ολοκληρωμένο
5.
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε 2 με 3 λεπτά η κάθε πλευρά. Προσοχή μη τα παραψήσουμε ή τα αφήσουμε ωμά.
Ολοκληρωμένο
6.
Τα απλώνουμε σε ένα πιάτο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
7.
Για το ριζότο σε μία πλατιά κατσαρόλα ή γουόκ ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι για να γλασάρει λίγο. Μην παραλείψουμε αυτό το στάδιο γιατί όταν το ρύζι σοτάρετε τότε ο κάθε κόκκος θωρακίζεται και έτσι δεν λασπώνει.
Ολοκληρωμένο
8.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ.
Ολοκληρωμένο
9.
Με μια κουτάλα τώρα προσθέτουμε τον ζωμό παντζαριού μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά ανακατεύοντας. Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει ο ζωμός.
Ολοκληρωμένο
10.
Δοκιμάζουμε το ριζότο και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.
Ολοκληρωμένο
11.
Το ριζότο μας χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να μαγειρευτεί. Προσοχή σε αυτό το σημείο να μην το παραβράσουμε! Το ριζότο μας πρέπει να κρατάει λίγο και να έχει ζουμάκι.
Ολοκληρωμένο
12.
Προς το τέλος του μαγειρέματος ρίχνουμε το τυρί μασκαρπόνε, το βούτυρο, την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού και το αλατοπίπερο. Ανακατεύομε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά συνεχίζοντας το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα.
Ολοκληρωμένο
13.
Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο με το ριζότο και από πάνω τοποθετούμε τις λωρίδες από το σοταρισμένο κοτόπουλο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Ένα πολύ σημαντικό στάδιο για ένα ριζότο είναι η διαδικασία του ζωμού. Ο ζωμός πρέπει να είναι πολύ ζεστός διαρκώς ώστε να χυλώσει και να δέσει το φαγητό μας. Ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα το ζωμό για να απορροφάται σωστά από το ρύζι.
Αφήστε μια απάντηση