Κολοκυθοανθοί με τυρί

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
30 κολοκυθοανθούς
200 γρ. ξυνομυζήθρα
150 γρ. φέτα μαλακή
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ. τυρί κρέμα
1 αυγό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Ψιλοκομμένος δυόσμος
ξύσμα λεμονιού
Πιπέρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Υλικά για το κουρκούτι:
200 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
180 γρ. μπύρα

Οδηγίες

1.
Πλένουμε πολύ καλά τους ανθούς χωρίς να τους σπάσουμε και αφαιρούμε τον κίτρινο στήμονα.
Ολοκληρωμένο
2.
Τους απλώνουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ολοκληρωμένο
4.
Γεμίζουμε κάθε ανθό με μία κουταλιά της σούπας γέμιση στρίβοντας απαλά τις άκρες τους.
Ολοκληρωμένο
5.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το κουρκούτι αναμειγνύοντας όλα τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
6.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
7.
Παίρνουμε έναν έναν τους ανθούς, τους βουτάμε στο κουρκούτι και τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Ολοκληρωμένο
8.
Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί, προσθέτουμε λίγο γιαούρτι στο πλάι και τους σερβίρουμε παρέα με ένα ουζάκι.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αντί για μπύρα στο κουρκούτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ανθρακούχο νερό. Επίσης σημαντικό στάδιο είναι το τηγάνισμα γιατί επιθυμούμε καυτό το ελαιόλαδο. Προσοχή όμως μην καπνίσει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *