No products in the cart.
Σάντουιτς με σιγομαγειρεμένο χοιρινό
εύκολο
10
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
8 ψωμάκια στρόγγυλα μπριος (σαν του μπέργκερ) ή 8 μικρές μακρόστενες μπαγκέτες | |
1 1/2 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη (ενιαίο κομμάτι) | |
1 κ.σ. κρεμμύδι αποξηραμένο | |
1 κ.σ. σκόρδο αποξηραμένο | |
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή | |
1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη | |
1 κ.σ. μπούκοβο γλυκό | |
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν | |
2 κ.σ. ζάχαρη μαύρη | |
Χυμό ενός πορτοκαλιού | |
1 κ.σ. ξύδι | |
2 κ.σ. σόγια σος | |
2 κ.σ. Worcestershire sauce | |
2 κ.σ. κετσαπ | |
3 κ.σ. μπάρμπεκιου σάλτσα | |
1 κ.σ. ελαιόλαδο | |
Αλάτι | |
1 κρεμμύδι σε φέτες | |
Λίγη σάλτσα μπάρμπεκιου για το καραμέλωμα (περίπου 2 κ.σ.) |
Υλικά για την σαλάτα
0.5 λάχανο τριμμένο | |
3 καρότα τριμμένα | |
1 μαρούλι κομμένο | |
6 πίκλες τουρσί κομμένες | |
3 κ.σ. μαγιονέζα | |
1 κ.σ. μουστάρδα | |
1 κ.σ. ελαιόλαδο | |
1 κ.γ. μέλι | |
1 κ.γ. ξύδι | |
αλάτι, πιπέρι |
Οδηγίες
1.
Ετοιμάζουμε την μαρινάδα και σε ένα μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα εξής υλικά: το αποξηραμένο κρεμμύδι, το αποξηραμένο σκόρδο, την καπνιστή πάπρικα, τη μουστάρδα σε σκόνη, το γλυκό μπούκοβο, το πιπέρι καγιέν, τη μαύρη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι, τη σόγια σος, την worcestershire sauce, την κέτσαπ, την μπάρμπεκιου σάλτσα και το ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
2.
Δημιουργείται μία ενιαία σάλτσα και με αυτή κάνουμε μασάζ το κρέας (αφού πρώτα το έχουμε πλύνει και το έχουμε σκουπίσει).
Ολοκληρωμένο
3.
Το τοποθετούμε μαζί με τη μαρινάδα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Ολοκληρωμένο
4.
Την επόμενη ημέρα το αφαιρούμε από το ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
5.
Παίρνουμε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτου και 2 κομμάτια λαδόκολλας.
Ολοκληρωμένο
6.
Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε το αλουμινόχαρτο και από πάνω την λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
7.
Απλώνουμε το κρεμμύδι σε φέτες και μεταφέρουμε εκεί το κρέας μας (χωρίς τη μαρινάδα) αλατίζοντάς το ελαφρά.
Ολοκληρωμένο
8.
Κλείνουμε σφιχτά σε πακέτο και σιγοψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 130 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 7 ώρες.
Ολοκληρωμένο
9.
Προς το τέλος του ψησίματος ετοιμάζουμε και τη σαλάτα.
Ολοκληρωμένο
10.
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υγρά υλικά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ολοκληρωμένο
11.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μας,.αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη σάλτσα.Ενσωματώνουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
12.
Μετά το πέρας της ώρας, ανοίγουμε το πακέτο μας και αλείφουμε το κρέας με ένα πινέλο την μπάρμπεκιου σάλτσα.
Ολοκληρωμένο
13.
Ψήνουμε στο γκριλ με αέρα στους 230 βαθμούς για 8 λεπτά περίπου μέχρι να δούμε το κρέας να καραμελώνει.
Ολοκληρωμένο
14.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και το ξεψαχνίζουμε με ένα πιρούνι.
Ολοκληρωμένο
15.
Ανακατεύουμε με τα υγρά που έχει βγάλει ήδη το κρέας κατά την ώρα του ψησίματος και ξεκινάμε το στήσιμο.
Ολοκληρωμένο
16.
Παίρνουμε ένα ψωμάκι, το κόβουμε στη μέση, βάζουμε λίγη σαλάτα και κρέας. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα και έτσι είναι όλα έτοιμα για απόλαυση!!!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν περισσέψει χοιρινό τότε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στην ομελέτα και στην πίτσα!
Αφήστε μια απάντηση