- 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 αυγό και 1 κρόκο
- 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 2 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κ.σ ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
- 3 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
- 3 κ.σ κοφτές αλεύρι γ.ο.χ.
- Πιπέρι
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια μας στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά προσέχοντας να μην τρίψουμε την «καρδιά» του κολοκυθιού που είναι τα σπόρια. Προσπαθούμε να μη τα τρίψουμε γιατί θα βγάλουν πολλά νερά. Τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 45 λεπτά αφού πρώτα τα πατήσουμε ελαφρά με ένα κουτάλι. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα στραγγισμένα κολοκυθάκια μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Ζεσταίνουμε αρκετό λαδί σε ένα βαθύ τηγάνι, το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση, πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τους απλώνουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε αν θέλουμε με μία σως γιαουρτιού (για τη συνταγή δείτε εδώ)
Συμβουλή: Μπορούμε να βάλουμε οποιαδήποτε τυριά επιθυμούμε. Προσέχουμε μόνο να μην είναι μεγαλύτερη η ποσότητα των κίτρινων τυριών γιατί αλλάζει η υφή του κολοκυθοκεφτέ. Επίσης, οι συγκεκριμένοι κεφτέδες μπορούν να ψηθούν και στον φούρνο.
Από την Ελένη Καπνιά.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια ή να βαθμολογήσετε