Κοτόπουλο με κρέμα καρύδας

Κοτόπουλο με κρέμα καρύδας, κάρυ και τζίντζερ

Υλικά
  • 700 γρ φιλέτο κοτόπουλο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 350 γρ. κρέμα καρύδας
  • 400 γρ. ζωμό κότας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μαύρο σουσάμι για σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Μαρινάρισμα:

  • 4 κ.σ. έτοιμη σάλτσα τίκα μασάλα
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε τετράγωνα κομμάτια. Τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε καλά. Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Κάνουμε ένα ωραίο μασάζ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουοκ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο. Παίρνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα βάζουμε στο γουοκ και το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τις πιπεριές, το φρέσκο τζίντζερ και σβήνουμε με το ζωμό. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, περιχύνουμε με την κρέμα καρύδας, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μαυροσούσαμο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε παρέα με ένα αρωματικό ρύζι μπασμάτι περιχύνοντάς το με την νόστιμη σαλτσούλα.

 

Συμβουλή:

Αν θέλουμε να δώσουμε μία πιο πικάντικη και καυτερή γεύση στο φαγητό μας βάζουμε μία μικρή τσίλι πιπερίτσα ή προσθέτουμε στο μαγείρεμά μας μία κουταλιά της σούπας πάστα από πράσινο κάρυ που είναι πικάντικο.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...