Κρεμμύδια τουρσί

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. μικρά στρογγυλά κρεμμύδια (κοκκάρια) ή κόκκινα κρεμμύδια σε φέτες.
350 γρ. χοντρό αλάτι
50 γρ. ζάχαρη
200 ml ξύδι από μήλο
200 ml βαλσάμικο
Κόκκους πιπεριού
Μπούκοβο γλυκό
Κόκκους μουστάρδας
Βάζα

Οδηγίες

1.
Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη όλη τη νύχτα.
Ολοκληρωμένο
2.
Την επομένη τα ξεπλένουμε με νερό και τα στεγνώνουμε.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ξύδι, κόκκους πιπεριού, κόκκους μουστάρδας, ζάχαρη και μπούκοβο αφήνοντας να πάρει μια βράση.
Ολοκληρωμένο
4.
Αποστειρώνουμε τα βάζα βάζοντας τα στον φούρνο στους 100 βαθμούς κελσίου.
Ολοκληρωμένο
5.
Γεμίζουμε τα βάζα με τα κρεμμύδια προσθέτουμε την άλμη μέχρι το καπάκι και κλείνουμε εντελώς ερμητικά.
Ολοκληρωμένο
6.
Αποθηκεύουμε τα βάζα σε σκιερό μέρος και τα αφήνουμε για 10-15 μέρες.
Ολοκληρωμένο