No products in the cart.
Κομπόστα Ανανά
πολύ εύκολο
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κιλό ανανάς | |
350 ml νερό | |
500 γρ. ζάχαρη | |
600 ml χυμό ανανά | |
20 γρ. κιτρικό οξύ | |
Βάζα | |
Θερμόμετρο |
Οδηγίες
1.
Για να φτιάξουμε τη κομπόστα, χρειαζόμαστε 1 κιλό ώριμο ανανά. Τον καθαρίζουμε, τον κόβουμε σε φέτες και βγάζουμε με ένα μαχαιράκι το κέντρο τις κάθε φέτας που είναι σκληρό.
Ολοκληρωμένο
2.
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα 150 ml νερό και 10 γρ. κιτρικό οξύ να βράσουν και προσθέτουμε τον ανανά.
Ολοκληρωμένο
3.
Και τον βράζουμε για περίπου 5 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Σουρώνουμε τον ανανά.
Ολοκληρωμένο
5.
Βράζουμε τη ζάχαρη σε μια άλλη κατσαρόλα με 200 ml νερό και τον χυμό ανανά.
Ολοκληρωμένο
6.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
7.
Αφήνουμε να πάρει βράση και να φτάσει στους 103 βαθμούς κελσίου και βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να αρχίζει να δένει το σιρόπι.
Ολοκληρωμένο
8.
Προσθέτουμε τον ανανά και τον βράζουμε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
9.
Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.
Ολοκληρωμένο
10.
Με μια κουτάλα βγάζουμε τον ανανά σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει και ξαναρίχνουμε όσο σιρόπι βγάλει στην κατσαρόλα.
Ολοκληρωμένο
11.
Αφήνουμε να πάρει βράση το σιρόπι και να φθάσει τους 105 βαθμούς κελσίου.
Ολοκληρωμένο
12.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα 10 γρ. κιτρικό οξύ και το βράζουμε για ακόμη 1 λεπτό.
Ολοκληρωμένο
13.
Αποστειρώνουμε τα βάζα στον φούρνο στους 100 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
14.
Προσθέτουμε τον ανανά και το σιρόπι στα βάζα κλείνουμε ερμητικά, αναποδογυρίζουμε το βάζο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
15.
Τέλος μόλις κρυώσει τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο