Στραγγιστό γιαούρτι

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
4 κιλά γάλα (αγελαδινό , πρόβειο , κατσικίσιο ή ανάμεικτο)
190 γρ. γιαούρτι έτοιμο
40 γρ ξανθάνη
Πλαστικά ή γυάλινα κουπάκια
Πάγος
Λεκάνη
Θερμόμετρο
Τούλι ή τσαντίλα

Οδηγίες

1.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα και το σιγοβράζουμε μέχρι να φτάσει τους 90 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον πάγο και μόλις το γάλα βράσει αποσύρουμε την κατσαρόλα και την βάζουμε στο μπολ με τον πάγο.
Ολοκληρωμένο
3.
Μόλις η θερμοκρασία πέσει στους 45 βαθμούς κελσίου αποσύρουμε την κατσαρόλα από τον πάγο.
Ολοκληρωμένο
4.
Αποστειρώνουμε ένα βαζάκι, προσθέτουμε λίγη ποσότητα από το γάλα της κατσαρόλας και ρίχνουμε το έτοιμο γιαούρτι μαζί με την ξανθάνη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ολοκληρωμένο
5.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ολοκληρωμένο
6.
Σκεπάζουμε πολύ καλά την κατσαρόλα και την αφήνουμε ακίνητη για 4 – 6 ώρες στους 40 – 42 βαθμούς κελσίου.
Ολοκληρωμένο
7.
Έπειτα τοποθετούμε το μίγμα σε μια τσαντίλα, το δένουμε και το μεταφέρουμε σε μια λεκάνη.
Ολοκληρωμένο
8.
Βάζουμε στον πάτο της λεκάνης μια σχάρα έτσι ώστε να μην ακουμπά η τσαντίλα στον πάτο της.
Ολοκληρωμένο
9.
Τοποθετούμε την λεκάνη στο ψυγείο και την αφήνουμε από 8 μέχρι 16 ώρες μέχρι να στραγγίσει.
Ολοκληρωμένο
10.
Τέλος, αποστειρώνουμε τα κουπάκια, τοποθετούμε το στραγγιστό γιαούρτι, τα κλείνουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο για 10 -15 μέρες.
Ολοκληρωμένο