No products in the cart.
Κρεμμυδόσουπα αλά γαλλικά
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κιλό κρεμμύδια κατά προτίμηση μωβ | |
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο | |
80 γρ βούτυρο | |
2 κ.σ. ελαιόλαδο | |
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ | |
1 φλιτζ. Λευκό κρασί | |
1 λίτρο ζωμός κότας | |
1 φύλλο δάφνης | |
Αλάτι, πιπέρι | |
Μία πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο | |
Παρμεζάνα και τσένταρ | |
Λεπτές φέτες ψωμιού καψαλισμένο |
Οδηγίες
1.
Παίρνουμε μια κατσαρόλα και την ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και έπειτα τα κρεμμύδια.
Ολοκληρωμένο
2.
Ρίχνουμε αλάτι και τα σοτάρουμε, ανακατεύοντάς τα συχνά ώστε να μη μας κολλήσουν.
Ολοκληρωμένο
3.
Τα κρεμμύδια σιγά σιγά.Θα χάνουν τα υγρά τους και θα μαλακώσουν αρκετά. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Έπειτα δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πάρουν ένα έντονο βαθύ χρώμα και να καραμελώσουν.
Ολοκληρωμένο
5.
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για λίγο και σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ.
Ολοκληρωμένο
6.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ζωμό κότας και την δάφνη.
Ολοκληρωμένο
7.
Μαγειρεύουμε και χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς.
Ολοκληρωμένο
8.
Αλατίζουμε λίγο αφού δοκιμάσουμε πρώτα και σιγομαγειρεύουμε τη σούπα μας για μισή ώρα περίπου.
Ολοκληρωμένο
9.
Στο τέλος προσθέτουμε το πιπέρι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Ολοκληρωμένο
10.
Μεταφέρουμε τη σούπα μας σε ατομικά πυρίμαχα μπολάκια.
Ολοκληρωμένο
11.
Τοποθετούμε εκεί μέσα από μία φέτα ψωμιού και από πάνω την παρμεζάνα και το τσένταρ.
Ολοκληρωμένο
12.
Βάζουμε τον φούρνο μας στο γκριλ για 2 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Ολοκληρωμένο
13.
Το αποτέλεσμα είναι απλά συγκινητικό με τα τυριά να χρυσαφίζουν και το ψωμί να είναι τραγανό!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Το όλο μυστικό στη σωστή κρεμμυδόσουπα είναι το αργό μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά έως ότου να πετύχουμε το σωστό καραμέλωμα των κρεμμυδιών.
Αφήστε μια απάντηση