Σαλάτα κινόα με κοτόπουλο

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
200 γρ. κινόα
300 γρ. φιλέτο κοτόπουλο βραστό και ψιλοκομμένο
2 μέτρια αβοκάντο ψιλοκομμένο το ένα και το άλλο σε φέτες
100 γρ. αρακάς από κονσέρβα
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μέτριο αγγούρι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι,
φρέσκο κρεμμυδάκι
λίγο φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Υλικά για την βινεγκρέτ
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 κ.γ. μέλι
Αλάτι
Χυμός από 2 λάιμ
1 κ.σ. μουστάρδα
150 γρ. σπορέλαιο

Οδηγίες

1.
Βάζουμε την κινόα σε ένα μπολ με αρκετό νερό.
Ολοκληρωμένο
2.
Εκεί την αφήνουμε για 5 λεπτά, έπειτα ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά με άφθονο νερό και την σουρώνουμε.
Ολοκληρωμένο
3.
Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε 3 φορές γιατί οι σπόροι της κινόας έχουν μια ουσία που την κάνει ελαφρώς πικρή αν δεν την πλύνουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
4.
Στη συνέχεια παίρνουμε μία κατσαρόλα, βάζουμε 1 λίτρο νερό και ρίχνουμε την κινόα.
Ολοκληρωμένο
5.
Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει, χαμηλώνουμε την ένταση και συνεχίζουμε το βράζουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει η κινόα.
Ολοκληρωμένο
6.
Βάζουμε την κινόα σε μια κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό, σε δυνατή φωτιά για να βράσει.
Ολοκληρωμένο
7.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ.
Ολοκληρωμένο
8.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τζίντζερ το μέλι, το αλάτι, το λάιμ, τη μουστάρδα.
Ολοκληρωμένο
9.
Ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
10.
Μετά προσθέτουμε το σπορέλαιο σιγά σιγά σε μορφή κορδόνι και ανακατεύουμε διαρκώς με ένα σύρμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ολοκληρωμένο
11.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά και εκεί ρίχνουμε την κινόα. Βάζουμε την βινεγκρέτ, ανακατεύουμε απαλά και σεβρίρουμε.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πολύχρωμη κινόα αντί για λευκή. Επίσης, η σαλάτα φτιάχνεται και χωρίς το κοτόπουλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *