Σοκολατόπιτα νηστίσιμη/vegan

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
150 γρ. ζάχαρη καρύδας
70 γρ. σπορέλαιο
150 γρ. ζεστό νερό
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
50 γρ. κακάο
3 βανιλέτες
Μία πρέζα αλάτι
100 γρ. χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. ξύδι
60 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Υλικά για το γλάσο σοκολάτας:
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα καρύδας
1 κ.σ. σπορέλαιο
Μία πρέζα αλάτι

Οδηγίες

1.
Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε την ζάχαρη με το λάδι, το νερό και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τις βανιλέτες, το αλάτι και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα υγρά υλικά.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι με την σόδα και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Εκεί η σόδα θα αντιδράσει με το όξινο και θα φουσκώσει. Με το που συμβεί αυτό το βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
5.
Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ενσωματώνουμε.
Ολοκληρωμένο
6.
Παίρνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ (25Χ20 ή 30Χ20) το λαδώνουμε ή βάζουμε λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
7.
Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
8.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το γλάσο μας.
Ολοκληρωμένο
9.
Παίρνουμε ένα πυρίμαχο ή γυάλινο μπολάκι, βάζουμε όλα τα υλικά και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Ολοκληρωμένο
10.
Βγάζουμε την σοκολατόπιτα από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει τελείως και έπειτα απλώνουμε την σοκολάτα.
Ολοκληρωμένο
11.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ξύσμα σοκολάτας ή καρύδα ή κάποιον ξηρό καρπό!
Ολοκληρωμένο
12.
Για το frosting:
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το προσθέτουμε στο μπλέντερ.
Ολοκληρωμένο
13.
Το πολτοποιούμε.
Ολοκληρωμένο
14.
Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικλα, χτυπάμε για 1' λεπτό και το απλώνουμε στο κέικ που έχουμε ψήσει (αφού πρώτα το αφήσουμε να κρυώσει).
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *