Vegan/ Νηστίσιμες ατομικές πάστα φλώρα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
520 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. και επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης (αν χρειαστεί)
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
0.5 κουτ. του γλυκού κανέλα
Μία πρέζα αλάτι
3 βανιλέτες
220 γρ. χυμό πορτοκαλιού
120 γρ. σπορέλαιο
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
400 μαρμελάδα της επιλογής μας

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στέρεα υλικά δηλ. το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το αλάτι και τις βανιλέτες.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το σπορέλαιο, την καστανή ζάχαρη, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ολοκληρωμένο
3.
Παίρνουμε έναν αυγοδάρτη και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
4.
Αν θέλουμε χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ.
Ολοκληρωμένο
5.
Έπειτα προσθέτουμε εκεί τα στέρεα υλικά και με μία μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία ενιαία ζύμη.
Ολοκληρωμένο
6.
Την τοποθετούμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη, τοποθετούμε στο ψυγείο και την ξεκουράζουμε για 1 ώρα.
Ολοκληρωμένο
7.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
Ολοκληρωμένο
8.
Παίρνουμε ατομικά φορμάκια για τάρτα και τα λαδώνουμε.
Ολοκληρωμένο
9.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την χωρίζουμε παίρνοντας τα 2/3 από τη ζύμη και χωρίζοντάς την σε 8 ζυμαράκια για τα ταρτάκια.
Ολοκληρωμένο
10.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και τα ανοίγουμε πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε στρογγυλό φυλλαράκι πάχους 1 ½ εκ.
Ολοκληρωμένο
11.
Μεταφέρουμε την κάθε ζύμη στα ταρτάκια, φροντίζοντας να καλύψει και τα τοιχώματα της. Αν χρειαστεί, κόβουμε τη ζύμη που θα περισσέψει.
Ολοκληρωμένο
12.
Έπειτα βάζουμε στη βάση από τα ταρτάκια τη μαρμελάδα, φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα αλλά να μην ξεχειλίσει.
Ολοκληρωμένο
13.
Έπειτα βάζουμε στη βάση από τα ταρτάκια τη μαρμελάδα, φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα αλλά να μην ξεχειλίσει.
Ολοκληρωμένο
14.
Με τη ζύμη που κρατήσαμε στην άκρη κάνουμε λωρίδες ή κορδόνια και τις απλώνουμε σταυρωτά με το γνωστό σχήμα σε κάθε ταρτάκι.
Ολοκληρωμένο
15.
Ψήνουμε 30 με 35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.
Ολοκληρωμένο
16.
Τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ολοκληρωμένο
17.
Μετά τα ξεφορμάρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε φτιάχνουμε μία κανονικά πάστα φλώρα χρησιμοποιώντας μία ταρτιέρα με διάμετρο 24 ή 25 εκ. και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου. Αν δεν διαθέτουμε ατομικά φορμάκια ή φόρμα τάρτας με αποσπώμενο πάτο, καλύπτουμε ένα απλό, σχετικά ρηχό ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, φροντίζοντας να εξέχει λίγο το χαρτί έξω από τα τοιχώματα του ταψιού. Επίσης, αν η ζύμη κολλάει ελαφρώς απλά αλευρώνουμε τα χέρια ή προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι στη ζύμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *