Vegan/ νηστίσιμα mini lemon pie

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
100 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
200 γρ. ζάχαρη ή στέβια ή ζάχαρη καρύδας
3 βανιλέτες
ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια
μία πρέζα αλάτι
400 γρ. κρέμα καρύδας (1 κουτί κονσέρβας) ή φυτικό γάλα
2 κ.σ. φυτικό βούτυρο (καρύδας, αμυγδάλου, μαργαρίνη κλπ)
45 γρ. κορν φλάουρ κοσκινισμένο
Μερικές σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Υλικά για την βάση:
300 γρ. μπισκότα λεμονιού
2 κ.σ. φυτικό βούτυρο λιωμένο
Μία πρέζα αλάτι

Οδηγίες

1.
Κρέμα:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας, ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Ολοκληρωμένο
2.
Σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι η κρέμα μας να πήξει.
Ολοκληρωμένο
3.
Όταν εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την εστία.
Ολοκληρωμένο
4.
Βάση:
Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
Ολοκληρωμένο
5.
Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Εκεί προσθέτουμε το λιωμένο φυτικό βούτυρο με το αλάτι και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
6.
Συναρμολόγηση:
Παίρνουμε μικρά ποτηράκια σφηνάκια και ρίχνουμε τα θρυμματισμένη μπισκότα.
Ολοκληρωμένο
7.
Με ένα κουτάλι το πατάμε να πάει παντού.
Ολοκληρωμένο
8.
Από πάνω βάζουμε την κρέμα λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
9.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα σφηνάκια.
Ολοκληρωμένο
10.
Περιμένουμε να κρυώσουν τελείως και μετά γαρνίρουμε με την σαντιγί.
Ολοκληρωμένο
11.
Τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει η κρεμά για 1 ώρα περίπου και έπειτα σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
: Αυτή την συνταγή μπορούμε να την κάνουμε και τάρτα λεμονιού χρησιμοποιώντας μία στρόγγυλη ταρτιέρα 22 εκ. και να συνεχίσουμε κανονικά με την εκτέλεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *