No products in the cart.
Κυδώνι γλυκό του κουταλιού
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
2 κιλά κυδώνια ώριμα | |
Νερό για το βράσιμο | |
Χυμός από ένα λεμόνι | |
1 κ.γ ξινό | |
1 κιλό ζάχαρη | |
200 γρ. νερό | |
Αρμπαρόριζα | |
100 γρ. αμύγδαλα άσπρα | |
Βάζα |
Οδηγίες
1.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα κυδώνια σε τέσσερα κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Ολοκληρωμένο
2.
Στην συνέχεια τα κόβουμε φέτες και μετά σε μπαστουνάκια συνεχίζοντας να τα έχουμε στο νερό με το λεμόνι.
Ολοκληρωμένο
3.
Τα βράζουμε για 20 λεπτά με το ξινό σε μια κατσαρόλα.
Ολοκληρωμένο
4.
Έπειτα τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα προσθέτοντας το νερό, την ζάχαρη, την αρμπαρόριζα μαζί με τα αμύγδαλα και τα βράζουμε.
Ολοκληρωμένο
5.
Αφού δέσει το γλυκό το τοποθετούμε σε βάζα.
Ολοκληρωμένο
6.
Τα βάζα τα έχουμε αποστειρώσει στους 100 βαθμούς κελσίου για 20 λεπτά στον φούρνο.
Ολοκληρωμένο
7.
Τέλος αναποδογυρίζουμε τα βάζα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. ‘Έπειτα τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο