No products in the cart.
Λαγάνα παραδοσιακή
εύκολο
12
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
350 αλεύρι σκληρό | |
5 γρ. ξηρή μαγιά | |
1/2 κ.σ. μέλι | |
3/4 κ.γ. αλάτι | |
2 κ.σ. ελαιόλαδο | |
1 κ.σ. ταχίνι | |
1/2 κ.σ. ούζο | |
200 γρ. νερό χλιαρό |
Υλικά για το άλειμμα:
2 κ.σ. νερό χλιαρό | |
1/2 κ.σ. μέλι | |
1/2 κ.γ. σπορέλαιο | |
σουσάμι, μαυροσούσαμο (προαιρετικά) |
Οδηγίες
1.
Στο μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου.
Ολοκληρωμένο
2.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά για το ψωμί.
Ολοκληρωμένο
3.
Ζυμώνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
Ολοκληρωμένο
4.
Η συγκεκριμένη ζύμη είναι πολύ μαλακή οπότε μην ανησυχήσετε πως κάτι πήγε λάθος.
Ολοκληρωμένο
5.
Λαδώνουμε ελαφρώς τον κάδο, πλάθουμε σε μία μπάλα τη ζύμη, τη χαράσσουμε σταυροειδώς και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.
Ολοκληρωμένο
6.
Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 με 1 ½ ώρα.
Ολοκληρωμένο
7.
Στρώνουμε λαδώνουμε (ή στρώνουμε λαδόκολλα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο) ένα ταψί φούρνου.
Ολοκληρωμένο
8.
Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και μαυροσούσαμο.
Ολοκληρωμένο
9.
Απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας με προσοχή να μην κάνουμε πολύ λεπτή τη ζύμη.
Ολοκληρωμένο
10.
Κάνουμε τα χαρακτηριστικά βαθουλώματα με τα δάχτυλά μας σε όλη την επιφάνεια.
Ολοκληρωμένο
11.
Σε μία κούπα αναμειγνύουμε το νερό, το μέλι και το σπορέλαιο.
Ολοκληρωμένο
12.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
Ολοκληρωμένο
13.
Παίρνουμε ένα πινέλο και αλείφουμε την επιφάνεια της λαγάνας.
Ολοκληρωμένο
14.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο, καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
15.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου κάτω αντίσταση με αέρα για 30 λεπτά τοποθετώντας το ταψί στην προ τελευταία θέση του φούρνου.
Ολοκληρωμένο
16.
Όταν είναι έτοιμη την ακουμπάμε στη σχάρα για να κρυώσει τελείως.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε η λαγάνα μας να γίνει πιο μεγάλη και αφρωτή διπλασσιάζουμε τα υλικά και προσαρμόζουμε το χρόνο ψησίματος! Μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα και ελιά για περισσότερη γεύση.
Αφήστε μια απάντηση