No products in the cart.
Μπισκότα Anzac
εύκολο
20
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
80 γρ. νιφάδες βρώμης | |
90 γρ. καρύδα αποξηραμένη | |
90 γρ. μαύρη ζάχαρη | |
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις | |
130 γρ. αγελαδινό βούτυρο λιωμένο | |
2 κ.σ. μέλι | |
2 βανίλιες | |
Μία πρέζα αλάτι | |
1 κ.γ. σόδα μαγειρική διαλυμένη σε 3 κ.γ. βραστό νερό |
Οδηγίες
1.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης, την αποξηραμένη καρύδα, τη μαύρη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι και τις βανίλιες.
Ολοκληρωμένο
2.
Ανακατεύουμε με το σύρμα και προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι και την σόδα με το νερό.
Ολοκληρωμένο
3.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μας, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και χωρίζουμε τη ζύμη σε 16 μπαλάκια.
Ολοκληρωμένο
5.
Με την παλάμη του χεριού μας τα απλώνουμε μέχρι να έχουμε στρόγγυλο σχήμα
Ολοκληρωμένο
6.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 10 με 12 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνειά τους.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε αντικαθιστούμε το βούτυρο με μαργαρίνη. Επίσης θα μπορούσαμε να προσθέσουμε σταγόνες σοκολάτας ή αποξηραμένα φρούτα.
Αφήστε μια απάντηση