Soft Cookies με Σοκολάτα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
80 γρ άσπρη ζάχαρη
100 γρ μαύρη ζάχαρη
1 αυγό
1 κρόκο αυγού
200 γρ κουβερτούρα σε κομμάτια
200 γρ βούτυρο λιωμένο
0.5 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 πρέζα αλάτι
270 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 βανιλέτες

Οδηγίες

1.
Παίρνουμε ένα μπολ στο οποίο τοποθετούμε τα δύο είδη ζάχαρης, το αυγό, τον κρόκο, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας αφού πρώτα κοσκινίσουμε το αλεύρι.
Ολοκληρωμένο
3.
Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα σιλικόνης (η λεγόμενη μαρίζ).
Ολοκληρωμένο
4.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να δέσει για μία ώρα.
Ολοκληρωμένο
5.
Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα και πλάθουμε σε μπαλίτσες τα μπισκότα μας παίρνοντας από το μείγμα μία κουταλιά της σούπα
Ολοκληρωμένο
6.
Τα αραδιάζουμε αραιά γιατί στο ψήσιμο θα μας απλώσουν
Ολοκληρωμένο
7.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα ψήνοντας για 13 με 14 λεπτά και θα δούμε τις άκρες να χρυσαφίζουν.
Ολοκληρωμένο
8.
Τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα.
Ολοκληρωμένο
9.
Τα μπισκότα μας θα φαίνονται σα να χρειάζονται και άλλο ψήσιμο αλλά μην ανησυχείτε, θα σφίγγουν όσο περνάει η ώρα.
Ολοκληρωμένο
10.
Αν τώρα τα επιθυμείτε τραγανά απλά αφήστε τα άλλα 3 λεπτά για ψήσιμο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Όλα μας τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να δέσουν αμέσως. Για να είναι νοστιμότερα και πιο γευστικά τα μπισκότα μας απλά φτιάχνουμε την ζύμη μας μία μέρα πριν και τα ψήνουμε την επόμενη μέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *