Παγωτό Σοκολάτας Χωρίς Παγωτομηχανή

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
300 γρ. ζαχαρούχο γάλα
350 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
2 βανιλέτες
Μία πρέζα αλάτι
3 κ.γ. κακάο κοσκινισμένο
100 γρ. καβουρδισμένα και χοντροκομμένα φουντούκια (προαιρετικά)
1 κ.σ. λικέρ kalua (σοκολάτας) ή κονιάκ

Οδηγίες

1.
Στην λιωμένη κουβερτούρα ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύουμε και περιμένουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
2.
Αυτό το κάνουμε για να μην «σοκαριστεί» η κουβερτούρα με την κρύα κρέμα γάλακτος και σβολιάσει.
Ολοκληρωμένο
3.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
4.
Χτυπάμε με το εξάρτημα του σύρματος έως ότου γίνει μία σαντιγί.
Ολοκληρωμένο
5.
Με το που εμφανιστούν κορυφές στην χτυπημένη κρέμα γάλακτος τότε σταματάμε το χτύπημα.
Ολοκληρωμένο
6.
Παίρνουμε το 1/3 από την σαντιγί και την ενσωματώνουμε στο μείγμα της σοκολάτας.
Ολοκληρωμένο
7.
Με μία μαρίζ ανακατεύουμε πολύ απαλά, με πολύ προσοχή ώστε να μη χαθεί ο όγκος.
Ολοκληρωμένο
8.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη σαντιγί, το κακάο, τα φουντούκια και το λικέρ σοκολάτας ή το κονιάκ συνεχίζοντας να ανακατεύουμε απαλά, από κάτω προς τα πάνω μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
9.
Αδειάζουμε το παγωτό μας σε ένα μεταλλικό δοχείο και παγώνουμε για 6 με 7 ώρες. Απολαμβάνουμε όπως επιθυμούμε!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Για να συντηρηθεί σωστά το παγωτό μέσα στην κατάψυξη χρησιμοποιούμε μεταλλικό ή γυάλινο σκεύος που είναι ανθεκτικό στις χαμηλές θερμοκρασίες. Τα πλαστικά μπολ που δεν είναι κατάλληλα για την κατάψυξη υπάρχει το ενδεχόμενο να σπάσουν καθώς προσπαθούμε να τα ανοίξουμε. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για λικέρ σοκολάτας ή κονιάκ, λικέρ πορτοκάλι ή λικέρ πικραμύγδαλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *