Μαρμελάδα λεμόνι με τζίντζερ

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κιλό λεμόνια ακέρωτα
1 λίτρο νερό
800 γρ. ζάχαρη
3 φύλλα αρμπαρόριζα
Τζίντζερ τριμμένο και το στύβουμε για το χυμό του

Οδηγίες

1.
Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια.
Ολοκληρωμένο
2.
Κόβουμε την άκρη από το κοτσάνι.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε μια κατσαρόλα με νερό κρύο βάζουμε τα λεμόνια και με το που πάρει βράση το νερό τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Την διαδικασία αυτή την κάνουμε 3 φορές ακόμα βάζοντας κάθε φορά καινούριο νερό.
Ολοκληρωμένο
5.
Αφού κρυώσουν, τα κόβουμε στην μέση και παίρνουμε το εσωτερικό του λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
6.
Σουρώνουμε το εσωτερικό του λεμονιού και το κρατάμε στην άκρη αφού έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια.
Ολοκληρωμένο
7.
Κόβουμε την φλούδα των λεμονιών σε λεπτά μπαστουνάκια.
Ολοκληρωμένο
8.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τις φλούδες, το εσωτερικό των λεμονιών, την ζάχαρη, το νερό, την αρμπαρόριζα και τον χυμό από το τζίντζερ. .
Ολοκληρωμένο
9.
Έπειτα βάζουμε την κατσαρόλα με το μείγμα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 20 λεπτά ανακατεύοντας πολύ συχνά, και βγάζοντας τους αφρούς.
Ολοκληρωμένο
10.
Αφήνουμε να κρυώσει για 12 ώρες και μετά ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα ανακατεύοντας πολύ συχνά για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.
Ολοκληρωμένο
11.
Αν έχουμε θερμόμετρο η μαρμελάδα έχει πήξει στους 105 βαθμούς κελσίου.
Ολοκληρωμένο
12.
Αποστειρώνουμε τα βάζα για 20 λεπτά στον φούρνο στους 100οC κελσίου.
Ολοκληρωμένο
13.
Τέλος βάζουμε την μαρμελάδα στα αποστειρωμένα βάζα κλείνουμε και αναποδογυρίζουμε τα βάζα μέχρι να κρυώσουν.
Ολοκληρωμένο
14.
Τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *