Λικέρ φράουλα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1.200 γρ. φράουλες
750 γρ. ζάχαρη
750 γρ. βότκα
Χυμός από 1 λεμόνι

Οδηγίες

1.
Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στην μέση.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε μια στρώση φράουλες και μια στρώση ζάχαρη εναλλάξ.
Ολοκληρωμένο
3.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 15 ώρες.
Ολοκληρωμένο
4.
Την επόμενη μέρα βγάζουμε την κατσαρόλα από το ψυγείο και παίρνουμε το 1/3 από το μείγμα, το ρίχνουμε στο μπλέντερ και πολτοποιούμε.
Ολοκληρωμένο
5.
Στην συνέχεια, βάζουμε το μείγμα από το μπλέντερ στην κατσαρόλα με τις υπόλοιπες φράουλες και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Ολοκληρωμένο
6.
Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε.
Ολοκληρωμένο
7.
Αφήνουμε να βράσουν για 20 με 25 λεπτά ανακατεύοντας αρκετά συχνά.
Ολοκληρωμένο
8.
Έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε για 5 ώρες να κρυώσει πολύ καλά
Ολοκληρωμένο
9.
Σουρώνουμε το μείγμα με μία σίτα και κρατάμε το υγρό (σιρόπι φράουλας πλέον).
Ολοκληρωμένο
10.
Στο σιρόπι φράουλας προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
11.
Αποστειρώνουμε βάζα για 20 λεπτά στον φούρνο στους 100οC κελσίου.
Ολοκληρωμένο
12.
Σε ένα μεγάλο βάζο προσθέτουμε το σιρόπι φράουλας και βάζουμε ίση ποσότητα βότκα.
Ολοκληρωμένο
13.
Σε ένα μεγάλο βάζο προσθέτουμε το σιρόπι φράουλας και βάζουμε ίση ποσότητα βότκα.
Ολοκληρωμένο
14.
Ανακινούμε πολύ καλά και κλείνουμε το βάζω ερμητικά.
Ολοκληρωμένο
15.
Τέλος, αφήνουμε το λικέρ για 4 μέρες σε σκιερό μέρος για να δέσουν τα υλικά και στην συνέχεια μπορούμε να το πιούμε.
Ολοκληρωμένο
16.
Το αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή σε σκιερό δροσερό μέρος.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Η ποσότητα της βότκας μπορεί να μην χρειαστεί όλη αναλόγως η ποσότητα του σιροπιού που θα πάρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *