No products in the cart.
Σοκολατόπιτα Σιροπιασμένη
εύκολο
12
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
330 γρ. ζάχαρη | |
400 γρ. νερό | |
100 γρ. κακάο | |
200 γρ. νερό |
Υλικά για το κέικ:
300 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου | |
150 γρ. ζάχαρη | |
4 βανιλέτες | |
0.5 κ.γ. αλάτι | |
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου | |
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο | |
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
100 γρ. κακάο κοσκινισμένο | |
200 γρ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου | |
50 γρ. κονιάκ |
Οδηγίες
1.
Για το σιρόπι:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κακάο με τα 200 γρ. νερό και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία πάστα από κακάο.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και περιμένουμε να πάρει μία βράση.
Ολοκληρωμένο
3.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την πάστα από κακάο.
Ολοκληρωμένο
4.
Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να διαλυθεί και μεταφέρουμε στο μάτι της κουζίνας.
Ολοκληρωμένο
5.
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά από την ώρα βρασμού και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.
Ολοκληρωμένο
6.
Αν θέλουμε το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
7.
Για το κέικ:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
8.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε το μείγμα σε μέτρια προς δυνατή ένταση για 15 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Ολοκληρωμένο
9.
Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε την ένταση και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά κάθε φορά.
Ολοκληρωμένο
10.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.
Ολοκληρωμένο
11.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και τέλος προσθέτουμε το γάλα με το κονιάκ.
Ολοκληρωμένο
12.
Με μία μαρίζ ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και ρίχνουμε το μείγμα σε μία στρόγγυλη φόρμα 35 εκ., βουτυρωμένη και κακαομένη ή σε ένα μακρόστενο ταψί 35Χ25. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 45 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
13.
Δοκιμάζουμε το ψήσιμο με μία οδοντογλυφίδα.
Ολοκληρωμένο
14.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και χαράσσουμε κατευθείαν σε κομμάτια.
Ολοκληρωμένο
15.
Κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια του κέικ και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι κακάου σε όλο το κέικ.
Ολοκληρωμένο
16.
Αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα μέχρι να απορροφήσει το κέικ το σιρόπι.
Ολοκληρωμένο
17.
Γλάσο σοκολάτας:
Σε ένα κατσαρολάκια βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την κουβερτούρα και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
18.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί και τέλος προσθέτουμε το κρύο βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
19.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το γλάσο στην σιροπιασμένη σοκολατόπιτα.
Ολοκληρωμένο
20.
Φυλάσσουμε στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με καβουρδισμένο, αλεσμένο αμύγδαλο ή φουντούκι.
Αφήστε μια απάντηση