Subscribe to our newsletter - braise@qodeinteractive.com

Λεμονάδα με τζίντζερ και λουίζα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
600 γρ. χυμό λεμονιού σουρωμένο
400 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
1 κομμάτι τζίντζερ 2 εκατοστών καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
10 φυλλαράκια λουίζας
Ξύσμα δύο λεμονιών
Σερβίρισμα:
Νερό ή σόδα
Παγάκια
Φέτες λεμονιού

Οδηγίες

1.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το τζίντζερ, τα φύλλα λουίζας και το ξύσμα λεμονιών.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε χαμηλή θερμοκρασία ζεσταίνουμε το μείγμα μας για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ σιρόπι.
Ολοκληρωμένο
3.
Δε θέλουμε να το βράσουμε, οπότε προσέχουμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
5.
Έπειτα σουρώνουμε το σιρόπι μας και ρίχνουμε μέσα τον χυμό λεμονιών.
Ολοκληρωμένο
6.
Ανακατεύουμε και αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι όπου το διατηρούμε στο ψυγείο για 2 εβδομάδες περίπου.
Ολοκληρωμένο
7.
Για να σερβίρουμε τη λεμονάδα, ανακινούμε πρώτα το μπουκάλι του σιροπιού και έπειτα παίρνουμε ένα ποτήρι, βάζουμε παγάκια, προσθέτουμε 1/3 από το σιρόπι και συμπληρώνουμε με παγωμένο νερό ή σόδα.
Ολοκληρωμένο
8.
Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε να έχουμε μία πιο αρωματισμένη λεμονάδα τότε αφήνουμε για μία μέρα το σιρόπι (πριν προσθέσουμε τον χυμό λεμονιών) και έπειτα το σουρώνουμε. Αν δεν έχουμε φύλλα λουίζας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 3 φύλλα αρμπαρόριζας ή δυόσμο. Τέλος, αν επιθυμούμε να δώσουμε πιο έντονο χρώμα στη λεμονάδα προσθέτουμε μία πρέζα κουρκουμά (κιτρινόριζα).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *