Λιαστές ντομάτες

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
2 κιλά ντομάτες ρομά ή ντοματίνια βελανίδια
500 γρ. χοντρό αλάτι
Φρέσκια ρίγανη ή δενδρολίβανο
Σκόρδο
Βάζα
Τούλι

Οδηγίες

1.
Πλένουμε τις ντομάτες πολύ καλά. Τις κόβουμε στην μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε το κοτσάνι.
Ολοκληρωμένο
2.
Τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε για 3 ώρες να στραγγίξουν καλά.
Ολοκληρωμένο
3.
Μετά τις απλώνουμε σε μια σχάρα με την φλούδα προς τα κάτω και τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.
Ολοκληρωμένο
4.
Σκεπάζουμε με ένα τούλι για μην πηγαίνουν έντομα και τις αφήνουμε στον ήλιο. Με το που πέφτει ο ήλιος τις μαζεύουμε μέσα για να μην έρθουν σε επαφή με την υγρασία.
Ολοκληρωμένο
5.
Στον ήλιο τις αφήνουμε για 5 μέρες.
Ολοκληρωμένο
6.
Αποστειρώνουμε τα βάζα στον φούρνο στους 100 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
7.
Μαζεύουμε τις ντομάτες και τις τοποθετούμε στα βάζα προσθέτοντας σκόρδο και φρέσκια ρίγανη ή δενδρολίβανο.
Ολοκληρωμένο
8.
Γεμίζουμε τα βάζα με ελαιόλαδο και κλείνουμε ερμητικά καλά.
Ολοκληρωμένο
9.
Εναλλακτικά εάν θέλουμε πιο γρήγορα, απλώνουμε σε μια σχάρα τις ντομάτες και τοποθετούμε από κάτω ένα ταψάκι ώστε να πέφτουν τα υγρά και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 100 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 4 ώρες.
Ολοκληρωμένο