No products in the cart.
Αγγουράκι τουρσί
πολύ εύκολο
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κιλό αγγουράκια μικρά | |
1 λίτρο νερό | |
100 γρ. χοντρό αλάτι | |
2 κ.γ. ζάχαρη | |
Ελαιόλαδο | |
2 φλιτζάνια ξύδι | |
Κόκκους πιπεριού | |
Μπούκοβο γλυκό | |
Βάζα | |
Θερμόμετρο |
Οδηγίες
1.
Πλένουμε τα αγγουράκια. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, ξύδι, κόκκους πιπεριού και μπούκοβο και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ολοκληρωμένο
2.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αγγουράκια και τα ζεματίζουμε στους 60 βαθμούς κελσίου.
Ολοκληρωμένο
3.
Αποστειρώνουμε τα βάζα βάζοντας τα στον φούρνο στους 100 βαθμούς κελσίου.
Ολοκληρωμένο
4.
Γεμίζουμε τα βάζα με την άλμη και τα αγγουράκια μέχρι το καπάκι χωρίς να κλείνουμε εντελώς ερμητικά.
Ολοκληρωμένο
5.
Αποθηκεύουμε τα βάζα σε θερμοκρασίες 18-22 βαθμούς κελσίου και κάθε 2-3 μέρες αναποδογυρίζουμε το βάζο.
Ολοκληρωμένο
6.
Αφήνουμε τα βάζα 1 με 2 μήνες να γίνει η ζύμωση.
Ολοκληρωμένο
7.
Στην συνέχεια φτιάχνουμε την ίδια άλμη , ξεπλένουμε τα αγγουράκια και τα τοποθετούμε στην καινούρια άλμη προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και κλείνουμε ερμητικά.
Ολοκληρωμένο