No products in the cart.
Κεφίρ με φράουλα
πολύ εύκολο
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κιλό γάλα αγελαδινό ή κατσικίσιο | |
40 γρ. κόκκοι κεφίρ | |
100 γρ. χυμός φράουλας | |
Θερμόμετρο | |
Μπλέντερ | |
Διηθητικό χαρτί ή τούλι | |
Γυάλινο μπουκάλι |
Οδηγίες
1.
Πλένουμε τις φράουλες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Ολοκληρωμένο
2.
Βράζουμε το γάλα μαζί με τον χυμό φράουλας στους 85οC για 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Στην συνέχεια ψύχουμε το μίγμα στους 20-25οC.
Ολοκληρωμένο
4.
Έπειτα προσθέτουμε τους κόκκους κεφίρ και αφήνουμε το μίγμα στους 20 -25οC για 36 ώρες.
Ολοκληρωμένο
5.
Επειδή οι κόκκοι του κεφίρ δεν κατανέμονται ομοιόμορφα και σε όλη την μάζα του γάλακτος ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανακατεύουμε το μίγμα γάλακτος. Η ανακίνηση βοήθα σημαντικά στην ομοιόμορφη ανάπτυξη οξύτητας και παράλληλα επιταχύνει την ανάπτυξη της καλλιέργειας.
Ολοκληρωμένο
6.
Στην συνέχεια διηθούμε το μίγμα ώστε ν απομακρυνθούν οι κόκκοι κεφίρ.
Ολοκληρωμένο
7.
Το υγρό που συλλέγουμε το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια στους 5 οC στο ψυγείο για λίγες μέρες.Το υγρό που συλλέγουμε το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια στους 5 οC στο ψυγείο για λίγες μέρες.
Ολοκληρωμένο