No products in the cart.
Τούνα ή παλαμίδα παστή
πολύ εύκολο
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
2 τούνες ή παλαμίδες του ενός κιλού η κάθε μια | |
Ηλιέλαιο | |
Χοντρό αλάτι | |
Πάγος | |
Νερό | |
Σκόρδο | |
Μυρωδικά |
Οδηγίες
1.
Παίρνουμε τα ψάρια και βγάζουμε τα λέπια ή ζητάμε από τον ιχθυοπώλη μας να μας βγάλει τα λέπια και τα ξεπλένουμε με νερό.
Ολοκληρωμένο
2.
Στην συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κεφάλι, την ουρά και τα πτερύγια.
Ολοκληρωμένο
3.
Κόβουμε το ψάρι σε φέτες πάχους 4 εκατοστών.
Ολοκληρωμένο
4.
Κάτω από τρεχούμενο νερό καθαρίζουμε τις φέτες από τα εντόσθια.
Ολοκληρωμένο
5.
Τοποθετούμε τα φιλέτα σε μια λεκάνη και προσθέτουμε πάγο και νερό και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
6.
Κάθε τρεις ώρες αλλάζουμε τον πάγο με το νερό προσθέτοντας καινούριο πάγο και νερό.
Ολοκληρωμένο
7.
Την διαδικασία αυτή την κάνουμε για 24 ώρες και ο λόγος που την κάνουμε είναι για να αφαιρέσουμε το αίμα από το ψάρι, γιατί στην περίπτωση που μείνει αίμα στο ψάρι θα έχουμε σαν αποτέλεσμα να μαυρίσει το ψάρι μας και να αποκτήσει εκτός από δυσάρεστη όψη και δυσάρεστη οσμή.
Ολοκληρωμένο
8.
Αφού περάσουν οι 24 ώρες στραγγίζουμε τα φιλέτα και τα σκουπίζουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
9.
Σε ένα τρυπητό ή ένα ταψάκι μιας χρήσης με τρύπες βάζουμε μια στρώση από το αλάτι. Πάνω σε αυτό βάζουμε τα φιλέτα.
Ολοκληρωμένο
10.
Τα σκεπάζουμε με το υπόλοιπο αλάτι. Το βάζουμε όλο αυτό πάνω σε ένα άλλο ταψί όπου θα τρέξουν τα ζουμιά που θα βγάλουν τα ψάρια.
Ολοκληρωμένο
11.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ημέρες.
Ολοκληρωμένο
12.
Μέτα από 4 ημέρες βγάζουμε τα φιλέτα από το αλάτι τα σκουπίζουμε από το αλάτι και τα τοποθετούμε σε ένα τάπερ.
Ολοκληρωμένο
13.
Τα καλύπτουμε με ηλιέλαιο προσθέτουμε τα μυρωδικά και το σκόρδο σε φέτες , τα κλείνουμε και τα συντηρούμε στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
14.
Κάθε φορά που θέλουμε να φάμε βγάζουμε τα φιλέτα από το τάπερ και το σερβίρουμε με ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο