Lemon curd (κρέμα λεμονιού)

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ. χυμό λεμονιού
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 βανίλιες
Λίγες σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής ή λίγο κρόκο Κοζάνης ή λίγο κουρκουμά για πιο έντονο χρώμα (προαιρετικά)
Ξύσμα από ένα λεμόνι

Οδηγίες

1.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά της κρέμας και μαγειρεύουμε σε μέτρια ένταση μέχρι να πήξει η κρέμα ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα για να μην κολλήσει.
Ολοκληρωμένο
2.
Η διαδικασία αυτή κρατάει περίπου 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Όταν είναι έτοιμη, περιμένουμε να χλιάνει και την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Διατηρείται στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Την βάζουμε σε τάρτες, κέικ και μπισκότα.