Subscribe to our newsletter - braise@qodeinteractive.com

Λικέρ Μανταρίνι

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
12 ολόκληρα μανταρίνια ακέρωτα
Φλούδες από 3 μανταρίνια ακέρωτα
400 γρ ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι νερό
750 ml κονιάκ ή βότκα ή τσίπουρο
12 γαρύφαλλα
1 στικ κανέλας

Οδηγίες

1.
Πλένουμε τα ολόκληρα μανταρίνια και τα τρυπάμε σε πολλά σημεία με ένα πιρούνι.
Ολοκληρωμένο
2.
Βάζουμε σε κάθε μανταρίνι από ένα γαρύφαλλο.
Ολοκληρωμένο
3.
Αποστειρώνουμε ένα βάζο.
Ολοκληρωμένο
4.
Τοποθετούμε τα μανταρίνια σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς και προσθέτουμε και το κονιάκ.
Ολοκληρωμένο
5.
Αφήνουμε το βάζο σε ένα σκιερό μέρος για 25 μέρες.
Ολοκληρωμένο
6.
Έπειτα από 25 μέρες σ μια κατσαρόλα προσθέτουμε την ζάχαρη, το νερό, τις φλούδες από μανταρίνι και την κανέλα και βράζουμε για 10 λεπτά να γίνει ένα σιρόπι.
Ολοκληρωμένο
7.
Σουρώνουμε τα μανταρίνια και κρατάμε το αλκοόλ.
Ολοκληρωμένο
8.
Αφού κρυώσει το σιρόπι το σουρώνουμε και το προσθέτουμε στο αλκοόλ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ολοκληρωμένο
9.
Μοιράζουμε το λικέρ σε μπουκάλια κλείνουμε και αφήνουμε για 10 μέρες σ ένα σκιερό μέρος.
Ολοκληρωμένο
10.
Μετά από δέκα μέρες είναι έτοιμο για κατανάλωσή. Το αποθηκεύουμε αν θέλουμε στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *