Μαρμελάδα Κάστανο

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κιλό κάστανα
500 γρ.νερό
750 γρ ζάχαρη
3 βανίλιες ή 1 στικ βανίλιας
1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ
0.5 κ.γ. αλάτι

Οδηγίες

1.
Πλένουμε τα κάστανα.
Ολοκληρωμένο
2.
Τα χαράσσουμε στο πίσω μέρος.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε το αλάτι και τα κάστανα και βράζουμε για 45 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Αφού κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε.
Ολοκληρωμένο
5.
Στην συνέχεια τα βράζουμε ξανά για 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
6.
Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη και βράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να γίνει το σιρόπι.
Ολοκληρωμένο
7.
Σε ένα μούλτι ρίχνουμε τα κάστανα και λίγο από το σιρόπι και πολτοποιούμε.
Ολοκληρωμένο
8.
Στην κατσαρόλα με το σιρόπι ρίχνουμε τον πολτό από τα κάστανα, την βανίλια με το ρούμι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα ανακατεύοντας συνέχεια.
Ολοκληρωμένο
9.
Αποστειρώνουμε τα βάζα για 20 λεπτά στον φούρνο στους 100οC κελσίου.
Ολοκληρωμένο
10.
Τέλος, βάζουμε την μαρμελάδα στα αποστειρωμένα βάζα κλείνουμε, αναποδογυρίζουμε τα βάζα μέχρι να κρυώσουν.
Ολοκληρωμένο
11.
Τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *