Λικέρ Ρόδι

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
5 ρόδια καθαρισμένα
500 ml κονιάκ
750 ml βότκα ή τσίπουρο
400 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα ή φλούδα από ένα λεμόνι

Οδηγίες

1.
Καθαρίζουμε τα ρόδια και τα τοποθετούμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
Ολοκληρωμένο
2.
Προσθέτουμε το κονιάκ, την βότκα, το ξυλάκι κανέλας, το κλείνουμε και το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 20 μέρες.
Ολοκληρωμένο
3.
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανακινούμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Έπειτα από 20 μέρες σουρώνουμε τα ρόδια κρατάμε σε ένα μπολ το αλκοόλ, και τα σπόρια τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη,1 φλιτζάνι από το αλκοόλ που φτιάξαμε και την αρμπαρόριζα.
Ολοκληρωμένο
5.
Αφού πάρει την πρώτη βράση συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 με 15 λεπτά το σιρόπι.
Ολοκληρωμένο
6.
Στην συνέχεια αποσύρουμε από την φωτιά και με ένα πιρούνι πατάμε τα σπόρια για μα βγάλουν όσα ζουμιά έχουν.
Ολοκληρωμένο
7.
Σουρώνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
8.
Αφού κρυώσει το ρίχνουμε στο αλκοόλ, ανακατεύουμε πολύ καλά και γεμίζουμε τα μπουκάλια.
Ολοκληρωμένο
9.
Τέλος, αφήνουμε το λικέρ 10 με 15 μέρες και στην συνέχεια το καταναλώνουμε.
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *