No products in the cart.
Λουκουμάδες μπανάνας
μέτριο
15-20
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
2 μπανάνες σφιχτές κομμένες σε ροδέλες | |
350 γρ. σπορέλαιο | |
Γαρνίρισμα: | |
Λιωμένη κουβερτούρα | |
ζάχαρη κρυσταλλική | |
Τρούφα | |
Τριμμένος ξηρός καρπός | |
Μέλι |
Για τη ζύμη:
250 γρ. χλιαρό νερό | |
1 φακελάκι μαγιά ξηρή | |
50 γρ. ζάχαρη | |
250 γρ. λιωμένες μπανάνες | |
370 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
1/3 κ.γ. κανέλα | |
2 βανιλέτες | |
1 πρέζα γαρίφαλο | |
0.5 κ.γ. μοσχοκάρυδο | |
1 πρέζα αλάτι |
Οδηγίες
1.
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, την μαγιά και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Ολοκληρωμένο
2.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης, ανακατεύουμε, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα μας να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το σπορέλαιο και το ζεσταίνουμε. Βάζουμε τις ροδέλες μπανάνας στο μείγμα της ζύμης μέχρι να καλυφθούν καλά.
Ολοκληρωμένο
4.
Ρίχνουμε με ένα κουτάλι μία μία τη ροδέλα μπανάνας, τηγανίζουμε για 3 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα τις αφαιρούμε και αφήνουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί.
Ολοκληρωμένο
5.
Γαρνίρουμε με υλικά της αρεσκείας μας.
Ολοκληρωμένο