Σπιτικές κοτομπουκιές

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
700 γρ. στήθος κοτόπουλου
150 γρ. κορν φλεικς θρυμματισμένα
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ. αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη μαρινάδα:
500 γρ ξινόγαλα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
0.5 κ.γ. κάρυ σκόνη
Αλάτι
Πιπέρι

Οδηγίες

1.
Για τη μαρινάδα:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζομε μέσα όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Για το κοτόπουλο:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες το κοτόπουλο. Το ρίχνουμε μέσα στην μαρινάδα, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με την πάπρικα, σε ένα άλλο τα αυγά και σε ένα τελευταίο τα θρυμματισμένα δημητριακά με την παρμεζάνα. παίρνουμε μία μία τις μπουκιές κοτόπουλο από τη μαρινάδα στραγγίζοντάς τες καλά, τις βουτάμε στο αλεύρι και τις τινάζουμε ελαφρώς.
Ολοκληρωμένο
4.
Έπειτα τις βουτάμε στο αυγό και τέλος στα δημητριακά με την παρμεζάνα.
Ολοκληρωμένο
5.
Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε εκεί τις κοτομπουκιές. Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να δέσει το πανάρισμα.
Ολοκληρωμένο
6.
Όταν δέσει το πανάρισμα, παίρνουμε μία κατσαρόλα, βάζουμε αρκετό σπορέλαιο και την ζεσταίνουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
7.
Αφού ζεσταθεί βάζουμε τις κοτομπουκιές και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν.
Ολοκληρωμένο
8.
Όταν είναι έτοιμες τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και έπειτα σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Βάζουμε λίγες λίγες τις κοτομπουκιές στην κατσαρόλα ώστε να ψηθούν σωστ