Λαυράκι στο φούρνο με σάλτσα λεμονιού

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
6 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ. πατάτες baby πλυμμένες και κομμένες στη μέση
1 κολοκυθάκι κομμένο σε ροδέλες
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 στικ σέλερι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
1 κιλό λαβράκι καθαρισμένο από τα εντόσθια και λέπια
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
Για τη σάλτσα λεμονιού:
130 γρ. κρασί λευκό
100 γρ. νερό
χυμό από 1 λεμόνι
1/2 φρέσκο ζωμό λαχανικών
40 γρ. κορν φλάουρ
2 κ.γ. μέλι
Πιπέρι

Οδηγίες

1.
Παίρνουμε μία πλασοτέ κατσαρόλα και ρίχνουμε τις 4 κ.σ. από το ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
2.
Ζεσταίνουμε καλά και ρίχνουμε τις πατάτες, το κολοκυθάκι, το καρότο, το σέλερι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, σοτάροντας για 4 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Παίρνουμε μία λαδόκολλα, την τοποθετούμε στο ταψί του φούρνο και εκεί αδειάζουμε τα λαχανικά.
Ολοκληρωμένο
4.
Παίρνουμε το λαβράκι, τοποθετούμε στην κοιλιά του το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά.
Ολοκληρωμένο
5.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τυλίγουμε σε πακέτο.
Ολοκληρωμένο
6.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 25 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
7.
Έπειτα, βγάζουμε το ταψί με το ψάρι, ανοίγουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα και ξαναψήνουμε για 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
8.
Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από τον φούρνο και περιμένουμε να το σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο
9.
Για τη σάλτσα λεμονιού:
Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το κρασί.
Ολοκληρωμένο
10.
Ζεσταίνουμε για 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ολοκληρωμένο
11.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, τον χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
12.
Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο τηγάνι με το κρασί μαζί με τον ζωμό λαχανικών.
Ολοκληρωμένο
13.
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ολοκληρωμένο
14.
Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτοντας το μέλι και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
15.
Συναρμολόγηση:
Παίρνουμε ένα πιάτο, στρώνουμε με τα λαχανικά, από πάνω τοποθετούμε το ψάρι και περιχύνουμε με τη σάλτσα!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Όταν το ψάρι είναι έτοιμο, μπορούμε να κόψουμε το κεφάλι, να τραβήξουμε το κεντρικό κόκκαλο και να το καθαρίσουμε από τα μικρά κοκαλάκια. Έτσι το σερβίρουμε φιλεταρισμένο!