Μαρμελάδα βερίκοκο

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
2 κιλά ώριμα βερίκοκα
1 ½ κιλό ζάχαρη
1 στικ βανίλια ή 3 βανίλιες
Χυμός από 1 λεμόνι
Βάζα
Κατσαρόλα
Ξύλινη κουτάλα

Οδηγίες

1.
Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα και αφαιρούμε το κουκούτσι.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
3.
Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε όλο το βράδυ να βγάλουν το χυμό τους τα βερίκοκα και να λιώσει η ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
4.
Έπειτα βάζουμε την κατσαρόλα με το μείγμα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε ανακατεύοντας πολύ συχνά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά τα βερίκοκα και σχεδόν να διαλύονται.
Ολοκληρωμένο
5.
Κατόπιν τοποθετούμε το μείγμα στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε όσο θέλουμε αναλόγως την υφή που θέλουμε.
Ολοκληρωμένο
6.
Στην συνέχεια επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο της μαρμελάδας σε μέτρια φωτιά, για περίπου 30 – 35 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει.
Ολοκληρωμένο
7.
Προσθέτουμε την βανίλια και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
8.
Η μαρμελάδα βερίκοκο είναι έτοιμη όταν σηκώσουμε μια κουταλιά και το μείγμα είναι αρκετά πυκνό και αφήσει ένα παχύ στρώμα στην κουτάλα.
Ολοκληρωμένο
9.
Αποστειρώνουμε τα βάζα για 20 λεπτά στον φούρνο στους 100 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
Ολοκληρωμένο
10.
Τέλος, ρίχνουμε την μαρμελάδα στα αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.
Ολοκληρωμένο
11.
Τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε μπορούμε να αρωματίσουμε τη μαρμελάδα με φρέσκια αρμπαρόριζα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *