Νηστίσιμο κέικ βανίλιας

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
300 γρ. γάλα καρύδας ή αμυγδάλου ή σόγιας
1 κ.σ. ξύδι
120 γρ. σπορέλαιο
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
180 γρ. ζάχαρη
0.5 κ.γ. μαγειρική σόδα
Μία πρέζα αλάτι
3 βανιλέτες
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Ζάχαρη άχνη ή αποξηραμένο ινδοκάρυδο για το σερβίρισμα

Οδηγίες

1.
Παίρνουμε μία στρόγγυλη φόρα 22 εκ. ή μία μικρή μακρόστενη, την αλείφουμε με μαργαρίνη, την αλευρώνουμε και την τοποθετούμε για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα στέρεα υλικά μέσα στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Ολοκληρωμένο
4.
Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και αδειάζουμε το κέικ.
Ολοκληρωμένο
5.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 50 λεπτά περίπου.
Ολοκληρωμένο
6.
Δοκιμάζουμε το ψήσιμο με μία οδοντογλυφίδα.
Ολοκληρωμένο
7.
Αφαιρούμε από το φούρνο το κέικ, το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε μία σχάρα.
Ολοκληρωμένο
8.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, περίπου 3 ώρες και έπειτα σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο
9.
Γαρνίρουμε με ινδοκάρυδο ή άχνη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε σταγόνες σοκολάτας για περισσότερη γεύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *